Bingovarianter

Det finns som sagt flera olika varianter av spelet bingo och så även av det man kallar för 75-bollars bingo. Här kommer vi att presentera de allra vanligaste som ingår i den kategorin med regler för hur spelen går till. Allt för att du ska känna dig så säker som möjligt när du vill börja spela bingo.

Amerikansk bingo

I den Amerikanska varianten av bingo spelar man då självklart med nummer mellan 1 och 75. Bingobrickorna ser ut precis som i klassisk bingo med ett rutmönster på 25 rutor. Fem lodräta rader och fem vågräta rader. Den stora skillnaden är att rutan i mitten inte har något nummer tryckt i sig. Den är helt tom vilket här betyder att man räknar den som redan markerad. Lite som en form av joker med andra ord. På det sättet behöver du bara ha fyra i rad för att få bingo.

Men det går att vinna på ett antal olika sätt när man spelar Amerikansk bingo. Vilket det ska vara i det aktuella spelet bestäms alltid innan så att det inte blir några som helst oklarheter för vad som gäller. Det man spelar med oftast är att det gäller att få fem markerade rutor i rad, precis som i klassisk bingo. På vilket håll denna rad går spelar ingen roll, det kan till och med gå att vinna på diagonalen.

Variantbingo

Denna variant av bingo med 75 nummer heter helt enkelt variantbingo. Hur går den till då? Man spelar mer än en omgång på brickorna. Det är nämligen så att på en bricka till Variantbingo finns det fem små delbrickor som har samma innehåll som en vanlig bricka till 75-bollars bingo.

I den första omgången spelar man på den första delbrickan och där gäller det att få bingo med en ifylld rad precis som vanligt. I den andra omgången blir det lite annorlunda, där måste man få två rader ifyllda för att få bingo. I den tredje omgången på den tredje delbrickan är det tre rader som gäller för bingo och så vidare. Ända fram till den sista delbrickan, på den ska man få alla rader markerade för att få bingo och vinna.

Mönsterbingo

När man spelar den här varianten av 75-bollars bingo så fungerar det lite annorlunda när det gäller hur det går till att vinna. Man får nämligen inte bingo genom att ha fem markerade rutor i rad. Brickan ser ut precis som i klassisk bingo med en skillnad. Det finns ett förmarkerat mönster på den. Oftast är det markerat med hjälp av en annan bakgrundsfärg på de rutor det gäller. Dessa rutor bildar således ett mönster och det är alltså dem som ska bli markerade för att du ska få bingo – Mönsterbingo. Det gäller alltså att få ett förutbestämt mönster markerat, det kan vara allt från enkla geometriska mönster till en glad gubbe eller ett hjärta.

Den som är först med detta får bingo och vinner spelet. Spelar du online kan det vara så att det finns en jackpott. Den kan man då vinna om man lyckas få bingo inom ett visst antal utropade nummer.